Scroll Top

De Dag van het Groen

De Hof nog Groener, dat is de campagne die onderdeel uitmaakt van De Maand van het Groen Doen. Deze campagne vestigt de aandacht op kale schuttingen, gevels en bodems. Een begroeide schutting of gevel vergroot de biodiversiteit aanmerkelijk en geeft ook verkoeling tijdens de zomermaanden. Een win-win situatie dus, en datzelfde geldt voor een gezonde bodem. Tevens zullen de insecten en vogels hiervan profiteren. We gaan dus samen de schouders er onder zetten. Hoe dan?

Kom naar de Dag van het Groen!
Wanneer: vrijdag 29 september
Locatie: Herberg de Pot in Markelo
Tijdstip: tussen 10.00 en 17.00 uur

De Groene Loper Hof van Twente

Het belooft een zeer leuke dag te worden. Speerpunt is de kraam van de Groene Loper Hof van Twente, want daar kunnen de bewoners GRATIS klimop, bloembollen en bodemverbeteraars meekrijgen. Wees er bij want op=op.

hofvogels - vleermuis

Stichting Hofvogels presenteert zich met een primeur!

Wij nodigen hierbij iedereen uit ook onze stand te komen bezoeken. De vertegenwoordiging bestaat uit drie leden waaronder onze nieuwe vrijwilliger Jan Mannak. Jan is een specialist op het gebied van vleermuizen en maakt zich sterk voor het opvangen van verzwakte vleermuizen en na herstel weer terugzetten. We zijn er trots op Jan als vrijwilliger bij Stichting Hofvogels te mogen verwelkomen.

 

Als primeur tonen wij een nieuw model vleermuiskast en het nieuwste model steenuilenkast. Er wordt dus letterlijk flink aan de weg getimmerd.

 

hofvogels - vleermuizenkast

Maak uw agenda dus vrij voor vrijdag 29 september bij Herberg de Pot van 10.00 tot 17.00 uur.
 

Gerelateerde berichten