Scroll Top

Doe dag voor de Kast’n Keals (timmerploeg)

De broedresultaten zijn door de meeste controleurs ingevuld en dan start voor Wim Jager de verwerking ervan. Dat is niet alleen de resultaten van geslaagde legsels die gebruikt worden voor de rapportages, maar ook alle opmerkingen over benodigde reparaties of vervanging van kasten.
Wim heeft dat snel kunnen realiseren doordat we het dit jaar voor het eerst geautomatiseerd hebben kunnen verwerken. Uit die resultaten kwam Wim met een wensenlijst voor de Kast’n Keals.

Begin deze maand gaf de “opper Kast’n Keal” Alfons aan dat het team zich beschikbaar moest houden voor 24 augustus om gezamenlijk aan het werk te gaan. Hij was bezig het eerder gekochte hout voor te bewerken en op maat te zagen, en op die dag moesten de kasten worden samengebouwd.

Dus op 24 augustus werd ’s morgens om 8 uur gestart en vrijwel het gehele vaste team meldde zich: Fons en Gerard Vehof, Wim Jager en Alfons Weernink. Johan Gerrits was op vakantie en uw voorzitter moest het hooi van het land halen.
Toen ik om 12 uur ook naar de werkplaats aan de Sluisstraat in Delden kwam, zaten de Keals nota bene aan de pannenkoeken die door Thea, de vrouw van Alfons, waren gebakken.
Ik viel dus met mijn neus in de boter.
Daarna met ons vijven de rest afgewerkt met een prachtig resultaat zoals u op de foto kunt zien: 25 geassembleerde kasten. Dit moet voldoende zijn om aan de vraag voor het komende seizoen te voldoen.

Kast’n Keals

Van links naar rechts op de foto de harde werkers Fons, Alfons, Gerard en Wim.

Overigens zijn de huidige kasten alweer verbeterd ten opzichte van het ontwerp van Tonnie, het nieuwe ontwerp is beter waterbestendig, heeft een ruwe bodem en standaard ventilatiegaten.

Momenteel loopt er nog een onderzoek naar een betere marterbestendige ingang, maar daarover zal Gerard Vehof, als de eerste resultaten bekend worden, u vast meer over vertellen.

Frans Kruse

Gerelateerde berichten