Scroll Top

Kunstenares Esther Dieltjes uit Almelo steunt hofvogels

Esther Dieltjes doneert een deel van haar opbrengsten aan organisaties en activiteiten die bij haar maatschappelijke beleving van de natuur en het milieu passen en hieraan een positieve bijdrage leveren. Naast ‘Stichting Natuurvolgend Bosbeheer’ en het project ‘Bomen voor koeien’ koos Esther voor de doelen van onze stichting. Hierbij baseerde zij zich onder andere op onze inzet voor de steen- en kerkuil. Een open en prettig gesprek tussen Esther en het bestuur resulteerde in een wederzijdse samenwerking.

Als antwoord op een door massaconsumptie gestuurde maatschappij met negatieve gevolgen voor natuur en milieu besloot Esther iets zinvols terug te doen en de natuur en daarin levende dieren te steunen. Esther selecteerde hiervoor drie organisaties die aan deze doelstelling voldoen waaronder de stichting Hofvogels. Met name de inzet voor de diverse uilensoorten haalde haar over voor onze stichting te kiezen. Soorten die haar ook weer in haar werk inspireren en uitdagen tot nieuwe creaties.

Esther zal 10% van haar opbrengsten uit haar deelname aan eendaagse evenementen aan onze stichting doneren. Evenementen als de Lentefair en het Oogstfestival in het Natuurhus in Almelo en enkele creatieve markten in Enschede en Weerselo. Hierbij huurt zij een stand waarin zij naast haar creaties informatie verstrekt over de organisaties die zij steunt. .

Door aandacht te besteden aan de door haar gekozen doelen wil zij haar potentiële klanten het gevoel geven niet alleen iets moois te kopen maar ook iets goeds te doen voor de natuur en de daarin levende dieren. Esther zal tijdens het komende broedseizoen uitgenodigd worden om ringsessies van met name de kerkuil bij te wonen. Een uilensoort die haar eerder inspireerde en intrigeerde door de veranderende verschijningvormen tijdens de groei van deze uilensoort.

https://www.tubantia.nl/almelo/het-kleinste-museum-van-almelo-staat-nu-bij-esther-in-de-voortuin~abbfe8c3/

Gerelateerde berichten