Scroll Top

Afscheid van de woning

Dankzij een plas- drasgebiedje dat wij sinds 2016 hebben vanwege onze eigen waterzuivering, zijn wij gastheer voor een tweetal huiszwaluwfamilies. Het gebied is bron voor modder, vliegjes en vocht in deze droge jaren. Dit jaar zijn er met zekerheid twee 3 nestjes met jongen uitgekomen en groot gebracht. Al heel de zomer genieten we van het gekwetter van de huis- en ook boerenzwaluwen.

Ook de duikvluchten op onze kat zijn mooi om te zien, met name omdat de kat zich er inmiddels mee heeft verzoend dat hij er geen verandering in kan brengen en het maar gelaten ondergaat.

Zwaluw - Hofvogels

Deze week werd er intensief gevlogen om insecten te vangen, de jonge boerenzwaluwen werden nog gevoerd. Maar het is langzaam tijd om de reisplannen uit te werken en daarbij lijkt het dat alle huiszwaluwen nog even afscheid nemen van het woon-/ geboortehuis. Ze vliegen naar het nest voor een laatste blik zo lijkt het, op de achtergrond heel zachtjes het miauwen van de kat….

Frans Kruse

Gerelateerde berichten