Scroll Top

Ringen met Annemieke Wissink

Op uitnodiging van stichting Hofvogels is Annemieke Wissink (statenlid Provincie Overijssel)  vandaag aanwezig geweest bij het ringen van 4 jonge kerkuilen. Annemieke heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het versterken van de biodiversiteit in de provincie Overijssel, onder andere door haar steun voor de bijenstand.

Ook stichting Hofvogels wil zich inzetten voor de diversiteit onder andere door het verbeteren van de erf biotopen, dit is onder andere mogelijk gemaakt door een vorig jaar verleende provinciale subsidie. Als indicatie soort hanteert Stichting Hofvogels hiervoor de uilen (zowel steen- als kerkuil). De kast waar vandaag de jongen geringd werden is een kast die vorig jaar dankzij die subsidie is geplaatst, met direct een mooi resultaat.

Het ringen van de jongen blijft een bijzondere ervaring, het laat je beseffen waar je het onder andere voor doet. Het maakt ons en zeker ook de kinderen bewust van het mooie van de natuur, waar we te vaak achteloos mee om gaan. Laten we werken aan het herstel van ons landschap en de biodiversiteit, het is zo waardevol en zo leuk.

Gerelateerde berichten