Scroll Top

Luie uil? (Demo)

schermafbeelding-2016-08-30-om-20-19-04

 

Ik heb het al vaker gezien: een steenuil die met een naar beneden hangende vleugel op een paaltje zit. In het begin schrok ik: zou de uil gewond zijn? Maar inmiddels weet ik beter.  Ze strekken hun vleugels in de zon om zo parasieten kwijt te raken.

Op de foto een uiltje dat zich op een paaltje liet zakken en beide vleugels uitstrekte. Het ziet er uit alsof hij/zij heel lui is of een zware nacht heeft gehad. Sommigen mensen denken zelfs aan een kater. Maar dat is ‘projectie’. Deze houding kost zelfs kracht, want de natuurlijke houding van de vleugel is opgevouwen tegen het lijf. Vergelijk het maar met onze vingers, die ook van nature half dicht staan.

Ook dit uiltje zat later weer gewoon in de uilenstand.

 

Luie Uil - Hofvogels.nl

 

Menno Huge

Gerelateerde berichten