Scroll Top

Houtdonatie voor steenuilenkasten

Als stichting zijn wij altijd op zoek naar geschikt materiaal voor het bouwen van nestkasten. Om de kosten voor het onderhoud en nieuwbouw van kasten te beperken proberen we altijd goedkope partijen hout op de kop te tikken. Ook krijgen we soms restpartijen Douglas hout via onze sponsor RTT uit Goor waar onder andere insectenhotels en spreeuwenkasten van worden gemaakt.

Maar voor steenuilen kasten hebben we eikenhout nodig en daar is niet altijd makkelijk aan te komen, daarom waren wij enorm blij met de donatie die wij de afgelopen weken van de familie Martijn Rouwhorst uit Hengevelde hebben ontvangen.

Martijn die in het dagelijks leven hard werkt aan de elektrificatie van Nederland, heeft op een fraaie locatie net buiten Hengevelde een energiezuinig huis gebouwd met daaromheen ook een vergroend erf. Echte natuurmensen dus, en ook nog actief bij de weidevogelstichting Hof van Twente als dronepiloot.

Als hobby werkt Martijn graag met hout en met zijn lintzaag machine zaagt hij op bestelling planken en balken uit complete boorstammen. En daarbij zag Martijn mogelijkheden om voor onze stichting planken voor de steenuilen kasten te zagen. Deze liggen nu te drogen om in het najaar weer steenuilen kasten van te maken.

Martijn en Paula enorm bedankt!

Gerelateerde berichten